HHScholen

Haar- en schoonheidsverzorging

Haar-en schoonheidsverzorging is een praktische richting uit de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft de basis van een aantal technische vaardighedenuit zowel haar-als schoonheidsverzorging. Daarnaast zijnsociale en communicatieve vaardighedenerg belangrijk. Je verwerft anatomische en fysiologische inzichten om de technische vaardigheden kwaliteitsvol uit te voeren. Je maakt ook kennis met trends en evoluties in de sector.

lessentabel

VAK
3de jaar
4de jaar
Artistieke vorming
0
1
Godsdienst
2
2
Informatica
1
0
Lichamelijke opvoeding
2
2
Maatschappelijke vorming
3
3
Engels
1
2
Frans
2
1
Nederlands
3
3
Natuurwetenschappen
1
1
Wiskunde
1
1
Haar- en schoonheidsverzorging
16
16
TOTAAL
32
32

Iets voor jou?

Ben jij creatief en handig? Kan je vlot omgaan met mensen en ben je best wel communicatief vaardig? Heb je interesse voor de uiterlijke verzorging van haar en schoonheid, voor nieuwe maatschappelijke trends en heb je oog voor details? Kan je zelfstandig werken maar ben je ook wel een teamplayer? Zie je jezelf later aan de slag als kapper, haarstylist of schoonheidsspecialist in een kapsalon of schoonheidsinstituut, in een wellness of nagelstudio? Wil je misschien hairdresser, make-upartiest of grimeur worden in de TV-, film-of toneelwereld? Of ben je een geboren ondernemer en wil je later een eigen salon of instituut leiden? Dan is deze richting iets voor jou.

Als je het tweede leerjaar hebt afgerond kan je deze richting aanvatten. Een uitgesproken interesse voor haar-en schoonheidsverzorging is noodzakelijk.

 

Finaliteit

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Heel praktische richtingen zijn richtingen met een arbeidsmarktfinaliteit (A-finaliteit). Als je in het zesde jaar afstudeert, kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kan er ook voor kiezen om nog een bijkomend specialisatiejaar te volgen. Je beschikt ook over de mogelijkheid een extra jaar te volgen dat dient ter voorbereiding van hoger onderwijs.

DOMEIN

Maatschappij en welzijn

locatie

Deze studierichting bieden we aan in Kessel-Lo.

En nadien?

Na het verwerven van de vaardigheden uit de tweede graad bezit je voldoende basiskennis van beide domeinen, haar-en schoonheidsverzorging. Je kan op basis van je ervaringen een evenwichtige keuze maken en beslissen in welke beroepsdiscipline je je wil bekwamen.

In de derde graad kan je kiezen ofwel voor de richting Haarverzorging ofwel voor de richting Schoonheidsverzorging (allebei A-finaliteit).

Nadien kan je je nog verder specialiseren in één van deze disciplines via een zevende specialisatiejaar Se-n-Se (secundair na secundair) of kiezen voor een naamloos jaar dat voorbereidt op hoger onderwijs.

Voor een overzicht van mogelijke vervolgopleidingen en beroepen na Haar- en schoonheidsverzorging klik je hier.