HHScholen

Schoonheidsverzorging

schoonheid

In de studierichting Schoonheidsverzorging word je opgeleid tot schoonheidsspecialist (beroepskwalificatie).

Je leert esthetische verzorgingstechnieken toepassen op het gelaat, de handen en het volledige lichaam. Je oefent op het verzorgen van de gezonde voet. Je oefent massages op gelaat en lichaam en diverse soorten ontharingstechnieken op de verschillende  lichaamsdelen. Het analyseren van de huid, het informeren van de klant over een goede verzorging, het professioneel toelichten voor het gebruik van de correcte producten in een degelijk adviesgesprek zijn essentieel voor een opleiding tot schoonheidsspecialist.

Je leert vlot werken met alle nodige apparaten en je maakt kennis met een grote diversiteit aan professionele verzorgings- en schoonheidsproducten. Je oefent op oefenbustes, op mekaar en op modellen, je zal meewerken in de klantendienst op school en je zal stage lopen op een passende stageplaats.

Vlotte kennis van de Nederlandse taal is noodzakelijk bij het aanleren van elementaire vakterminologie; mondelinge communicatie in het Frans en het Engels zijn eveneens een belangrijk onderdeel binnen de opleiding.

lessentabel

VAK
5de jaar
6de jaar
Engels
2
1
Frans
1
2
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Maatschappelijke vorming
1
1
Nederlands
2
2
Ondernemend project
1
1
Schoonheidsverzorging
19
19
Wiskunde
2
2
TOTAAL
32
32

Iets voor jou?

Je bent zorgzaam en creatief. Je bent geïnteresseerd in trends in schoonheids- en lichaamsverzorging en bent bereid informatief advies geven aan klanten bij het uitvoeren van schoonheids- en lichaamsverzorgingstechnieken.

Je bent communicatief, contactvaardig, sociaal en klantgericht, en wil je klanten ook graag in het Engels en Frans kunnen te woord staan.

Je droomt van een zelfstandig beroep waarin mensen esthetisch verzorgen centraal staat.

 

Finaliteit

Arbeidsmarktfinaliteit (A)
Heel praktische richtingen zijn richtingen met een arbeidsmarktfinaliteit (A-finaliteit). Als je in het zesde jaar afstudeert, kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kan er ook voor kiezen om nog een bijkomend specialisatiejaar te volgen. Je beschikt ook over de mogelijkheid een extra jaar te volgen dat dient ter voorbereiding van hoger onderwijs.

DOMEIN

Maatschappij en welzijn

locatie

Deze studierichting bieden we aan in Kessel-Lo.

En nadien?

Na deze richting ben je voorbereid op succesvolle doorstroom naar een job op de arbeidsmarkt.

Wil je toch verder studeren, dan kan je doorstromen naar de Se-n-Se-Beroepsspecialisatie Grimeur of Schoonheidsspecialist-Adviseur, kan je een graduaatsopleiding aanvatten binnen hetzelfde interessegebied. Of kiezen voor een Se-n-Se-Voorbereidend jaar om zo door te stromen naar een Bachelor opleiding. Rechtstreeks instromen naar een Bachelor opleiding kan niet, wegens het diploma secundair onderwijs (onderwijskwalificatie type 3) gekoppeld aan de A-finaliteit.