HHScholen

Internationalisering: een blik op de wereld

Het Heilig Hartinstituut heeft een sterk uitgebouwd internationaliseringsprogramma. Jaarlijks bieden we heel wat leerlingen en personeelsleden de kans om een internationale ervaring op te doen. En dat kan op heel wat verschillende manieren:

INTERNATIONALE UITWISSELINGEN
Via internationale uitwisselingen krijgen de leerlingen de kans om over de grenzen van hun eigen leefwereld te kijken en hun horizon te verruimen. Hiervoor werken we bewust samen met heel verscheiden partners en zoeken we telkens nieuwe initiatieven die bij onze studierichtingen passen. Zo zullen onze leerlingen op hun maat kennis maken met de geglobaliseerde wereld. Van het hart van de leerling, naar het hart van de samenleving: dat is ons traject!
STAGES & STUDY

Een buitenlandse stage is een toegevoegde waarde voor onze leerlingen. Niet alleen ervaren zij dan aan den lijve hoe het eraan toe gaat op de werkvloer in het buitenland, maar ze leren ook zelfredzaam zijn in een omgeving waarmee ze niet vertrouwd zijn. Zo een internationale ervaring is bovendien een extra troef op de arbeidsmarkt. Jaarlijks krijgen ook enkele leerlingen de kans om een paar maanden in het buitenland te gaan leren.

STUDIEREIZEN

Op het Heilig Hartinstituut heerst al jarenlang een traditie in buitenlandse studiereizen.
De jaarlijkse Parijs-reis, de wintersportweek in Oostenrijk of de wetenschapsexpeditie in de Boulonnais: bij alle activiteiten staat steeds de onderdompeling in een andere cultuur centraal. 

Professionalisering

Ook ons personeel stapt mee in het internationale verhaal. 

Zo gaan leerkrachten en collega’s van ondersteunende diensten op jobshadowing bij andere scholen in Europa. Daarnaast volgen ze curussen rond thema’s als stressmanagement, verbindend communiceren of ‘project based learning’. De inzichten worden na thuiskomst gedeeld met (vak)collega’s zodat iedereen kan profiteren van deze buitenlandse ervaring. 

INTERNAtIONALISERING@HOME

Voor internationale initiatieven moet je niet noodzakelijk de school verlaten. Als leerling op het Heilig Hartinstituut kom je geregeld zelf in contact met een andere cultuur. Zo organiseren we een wereldfeest voor de leerlingen van de tweede graad met workshops uit alle hoeken van de wereld. Of gooien we onze klasdeuren open voor internationale leerlingen die enkele maanden op onze school komen studeren en voor experts en sprekers uit het buitenland. Tot  slot krijgen we ook geregeld buitenlandse stagiaires over de vloer. 

International OFFICE

Ben je zelf geïnteresseerd om gastgezin te zijn? Heb je contacten met een buitenlandse school? Of wil je graag netwerken met het international office? Je kan ons contacteren via international.office@hhscholen.be .