HHScholen

lef ... leren in het engels en het frans

 Het LEF-project biedt je de kans om een aantal vakken in het Frans en Engels te volgen. Studies tonen aan dat deze vorm van lesgeven niet alleen motiverend werkt, maar ook een positief effect heeft op jouw taalvaardigheid en je leerwinst vergroot. 

Onze ervaring kan deze stellingen alleen maar bevestigen. We stellen vast dat LEF je taalvaardigheid verhoogt, je spreekdurf stimuleert en jouw motivatie aanscherpt. Een sterke talenkennis is ook een troef bij hogere studies en verruimt de kansen op de arbeidsmarkt. 

In het eerste jaar volg je de vakken godsdienst, LO en geschiedenis in het Frans. Vanaf de tweede en derde graad zetten we naast het Frans ook in op Engels. 

Het volledige aanbod vind je via

22-23-lefaanbod_hhh
22-23-lefaanbod_hhk

CRITERIA

Gezien de grote interesse willen we zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om deel te nemen aan het LEF-project. Toch is het belangrijk te weten dat een deelname aan het LEF-project een flinke inspanning vraagt. Daarom stellen we de volgende criteria voorop:
  • je beschikt over voldoende Nederlandse taalvaardigheid;
  • je beschikt over het nodige doorzettingsvermogen om de deelname aan dit project tot het einde van het schooljaar vol te houden;
  • je beschikt over de capaciteiten om zaakvakken in het Frans of Engels te volgen en te verwerken;
  • je behaalde in de lagere school goede resultaten;
  • je levert een kopie van een schoolrapport van het huidige schooljaar in tijdens de inschrijvingsprocedure;
  • je kreeg een positief advies van de klassenraad (voor leerlingen uit de overige jaren).