HHScholen

1A - latIJN

In het eerste leerjaar A kan je kiezen tussen de optie Latijn of Flex. In beide richtingen krijg je een brede, gemeenschappelijke vorming en maak je kennis met heel wat vakken. Dat is natuurlijk niet toevallig. Je talenten, wat je graag doet en wie je bent, zijn nog volop in ontwikkeling.

De lessen zijn afwisselend en je leert de theorie toepassen in de praktijk. Bovendien trekken we er regelmatig op uit om over de vakken heen samen te werken, je te inspireren en je van zoveel mogelijk verschillende zaken te laten proeven.

De optie Latijn is ideaal voor jou als je naast het verwerken van wiskunde, talen en algemene vakken een extra uitdaging aankan en kennis wil maken met de boeiende cultuur en leefwereld van de Romeinen en Grieken.

Je verdiept je in de geheimen van de Latijnse taal en je ontdekt de invloed ervan op moderne talen als Frans, Spaans en Italiaans. Daarbovenop krijg je de  gelegenheid om je veelzijdig en breed te ontwikkelen en oefen je heel wat vaardigheden in die bijzonder nuttig zijn voor je verdere studies.

We houden van nieuwsgierige leerlingen die op verkenning durven gaan, ook in nog onbekende studiedomeinen. Dit kan volop in de horizonuren waarin je telkens ondergedompeld wordt in een ander domein en we voor een open blik op de wereld zorgen. Terugblikken en nadenken over je ervaringen doe je in een nieuw vak, Mens en samenleving, waarin je kennis maakt met sociale, maatschappelijke en economische thema’s. Om goed te kunnen observeren en gefundeerd te kunnen oriënteren bieden we verkennende modules aan waarin je te weten komt waar je interesses liggen en wat je mogelijkheden zijn.

Je volgt de modules:
• STEM
• Taal en cultuur
• Economie en organisatie
• Maatschappij en welzijn

lessentabel

VAK
1A Latijn
Aardrijkskunde
2
Beeld
1
Frans
4
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Mens en samenleving
1
Muziek
1
Natuurwetenschappen
2
Nederlands
4
Techniek
2
Wiskunde
4
Latijn
4
Horizonuren
2
TOTAAL
32

Iets voor jou?

Sta je open voor een nieuwe uitdaging, ben je leergierig, kan je goed studeren of inoefenen thuis en wil je je ervoor inzetten? Dan is Latijn zeker iets voor jou!

Finaliteit

1A

DOMEIN

Algemeen

locatie

Deze studierichting bieden we aan in Heverlee en Kessel-Lo.

En nadien?

Na 1A Latijn kan je een keuze maken uit alle basisopties van het tweede jaar.