HHScholen

Architecturale en beeldende kunsten

Architecturale en beeldende kunsten is een artistieke en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Je ontwikkelt verschillende artistieke vaardigheden, en maakt kennis met diverse technieken en materialen om artistieke uitdagingen op papier en in de ruimte aan te gaan. Daarnaast maak je kennis met architecturale kunst en met eenvoudige constructies en elementaire bouwmaterialen. Je verwerft inzicht in vorm, ruimte, kleur en compositie.

lessentabel

VAK
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1
1
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Informatica
1
0
Lichamelijke opvoeding
2
2
Mens & samenleving
1
0
Engels
2
2
Frans
2
2
Nederlands
4
4
Natuurwetenschappen
2
1
Wiskunde
3
3
Architecturale en beeldende kunst:
– Architecturale kunst
– Audiovisuele kunsten
– Beeldende kunst
– Kunstbeschouwing
– Waarneming
(11)
4
0
3
1
3
(14)
4
2
4
2
2
TOTAAL
32
32

Iets voor jou?

Kleur je graag buiten de lijntjes? Heb je wilde ideeën en kan je goed oplossend denken? Heb je goesting om met een open geest artistiek aan de slag te gaan? Dan is deze richting zeker iets voor jou!

Met een ruim algemeen pakket biedt deze richting jou de nodige basisvorming. Daarnaast ga je aan de slag binnen verschillende praktijkvakken, waarbij je jouw artistieke en technische vaardigheden leert ontwikkelen. Naast de praktische zijde van de studierichting verwerf je theoretische inzichten en begrippen.

  • Je bent in staat om artistieke uitdagingen aan te pakken.
  • Je verdiept je in kunst en cultuur uit het heden en verleden, vooral met betrekking tot architectuur en beeldende kunsten.
  • Je bent artistiek aangelegd en hebt naast een goed ruimtelijk inzicht, oog voor diverse visuele/artistieke contexten.
  • Je wilt je kunstzinnig uitdrukken.
  • Naast de objectieve studie van kunst, wil je in vrije expressie uitdagingen aangaan waarbij je je artistiek-technische vaardigheden en basistechnieken versterkt.

Je kan na het tweede jaar A instromen indien je geslaagd bent voor de basisvakken. Artistieke aanleg en interesse vormen een vereiste om te kunnen starten in deze richting.

 

 

Finaliteit

Dubbele finaliteit (D/A)
Studierichtingen met zowel veel theorie als praktijk zijn richtingen die behoren tot de dubbele finaliteit (D/A-finaliteit). Je krijgt er een pakket theoretische basisleerstof voor de algemene vakken, in combinatie met concrete, praktische situaties. Deze richtingen zijn gericht op verder studeren met het oog op een professionele bachelor, graduaatsopleiding of Se-n-Se-opleiding.

DOMEIN

Kunst en creatie

locatie

Deze studierichting bieden we aan in Heverlee.

En nadien?