HHScholen

Taal en communicatie

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Ze legt de focus op communicatie in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Je ontdekt verschillende soorten, vormen en onderdelen van communicatie en denkt na over communicatie- en persoonlijkheids-stijlen van jezelf en van anderen. Deze richting vormt je in het ondersteunen van projecten en acties die passen binnen het communicatiebeleid van een bedrijf of een organisatie.

lessentabel

VAK
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1
1
Artistieke vorming
1
0
Flex differentiatie
0
1
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Informatica
1
0
Lichamelijke opvoeding
2
2
Mens en samenleving
1
0
Duits
1
2
Engels
3

4

Frans
4

5

Nederlands
5
5
Natuurwetenschappen
2
1
Wiskunde
3
3
Public Relations
5
5
TOTAAL
32
32

Rood cijfer: meer onderwijstijd voor zelfde leerplan

Iets voor jou?

Ben je sociaal en communicatief? Droom je ervan om in de praktijk vlot in een vreemde taal te communiceren? Kan jij ordelijk en nauwkeurig werken? Ben je geboeid door taal en cultuur, communicatie en media? Dan is deze richting iets voor jou.

In deze richting ben je sterk in het leren binnen concrete situaties. Naast de praktische zijde van de studierichting verwerf je ook meer theoretische achtergrond en begrippen over taal. Je bent in staat om doelgericht te handelen om zo concrete uitdagingen aan te pakken.

In deze richting kan je instromen vanuit het tweede jaar A indien je geslaagd bent voor de basisvakken en als je minstens 60% behaalt voor zowel Nederlands, Frans als Engels.

 

 

Finaliteit

Dubbele finaliteit (D/A)
Studierichtingen met zowel veel theorie als praktijk zijn richtingen die behoren tot de dubbele finaliteit (D/A-finaliteit). Je krijgt er een pakket theoretische basisleerstof voor de algemene vakken, in combinatie met concrete, praktische situaties. Deze richtingen zijn gericht op verder studeren met het oog op een professionele bachelor, graduaatsopleiding of Se-n-Se-opleiding.

DOMEIN

Taal en cultuur

locatie

Deze studierichting bieden we aan in Heverlee.

En nadien?